9 pași pentru a ieși acum din zona de confort

Reading Time: 6 minutes 👀

#dezvoltarepersonala #psihoeducatie #homeostazie

          „Zona de confort este un asasin deghizat într-un prieten. Zona de confort este sirenă ce te ademeneşte cu cântecul ei şi apoi te trage la fundul mării unde te îneacă”. Zona de confort distruge: Încrederea în tine, pentru că neavând curaj să greşeşti, nu ai cum să îţi dezvolţi abilităţi; Inteligenţa emoţională, pentru că netrăind experienţe emoţionale, bune şi rele, nu te maturizezi; Personalitatea, pentru că neavând curaj să te exprimi şi să fii tu însuţi, rămâi doar o clonă, o imitaţie ieftină, o felie mică din ceea ce eşti cu adevărat; Relaţiile de iubire, pentru că nimic nu distruge mai rapid relaţiile dintre oameni decât rutina. Iubirea este intensă iar zonei de confort îi place să nu simtă nimic; Şansa de a avea bani, pentru că a face bani e un lucru ce necesită acţiune, iar zona de confort vrea pasivitate şi lene; Prieteniile, pentru că în prietenii şi relaţii sociale trebuie să te implici însă zona de confort te vrea doar pentru ea; Vocaţia, pentru că atunci când ai vocaţie sufletul tău arde mai tare ca oricând, iar zona de confort nu vrea flăcări şi nici măcar fum. Zonei de confort îi place doar cenuşa în care se bălăceşte ca un porc în propria-i mizerie. – Pera Novacovici, Ghidul Personalității Alfa.

          Cea mai benefică modalitate de a EVOLUA acum este să faci un pas în afara zonei de confort:

          1. Mergi în excursii în locuri mai puțin explorate. Nu căuta întotdeauna doar destinațiile clasice, comerciale. Călătorește singur, practică activități singur. Nu aștepta mereu compania altora. Alege o destinație de weekend și pornește într-acolo.

          2. Socializează ori de câte ori ai ocazia. Ține minte asta: „Fiecare interacțiune contează!”. Orice om din lume știe minim un lucru pe care tu nu îl cunoști. Socializează cu vânzătoarea de la magazin. Cu șoferul de Uber. Cu doamna de serviciu. Cu colegele. Zâmbește, fii deschis, glumește cu oamenii. Oricine își dorește să iasă din rutina zilnică în compania unor mici conversații cu o persoană destinsă, relaxată.

          3. Caută cursuri, workshopuri sau activități în zona ariilor tale de interes și participă la ele. Acolo vei cunoaște oameni cu care ai multe în comun.

          4. Descoperă-ți vocația. Daca activitățile de acum nu te mulțumesc, dacă jobul actual te face sa te simți neapreciat sau exploatat, schimbă situația. Viața este unică, și este mult prea scurtă pentru ca să ți-o petreci făcându-le pe plac altora și neglijându-te sau complăcându-te într-un mediu stresant.

          5. Acceptă invitații și lansează invitații. La un curs, la o petrecere, la o ieșire în oraș. Lasă zona de confort să te aștepte acasă pe canapea.

          6. Practică un sport pe care îl consideri plăcut, chiar și ocazional.

          7. Îndepărtează-te de oamenii toxici. De cei care bârfesc, se lamentează sau te fac să te simți incomod în preajma lor. De cei care te-au dezamăgit. Astfel vei deschide ușa pentru persoane noi, plăcute, care să intre în viața ta. Persoane cu care poți crea relații constructive bazate pe încredere, respect și prietenie autentică. Persoane alături de care să evoluezi și să progresați.

          8. De câteva ori pe lună, alege activități pe care nu le-ai mai făcut niciodată. Explorează locuri noi. Mergi la evenimente, la teatru, la escape room.

          9. Nu aștepta să treacă anii pentru a te bucura de pasiunile tale și a-ți urma visurile. Momentul potrivit pentru a acționa este ACUM. Simți că îți dorești să îți oferi o bucurie? Vrei să faci o schimbare în viața ta? Ai în minte o vacanță dar pregeți? Ai curajul să pășești în afara zonei de confort. Acolo vei regăsi magia micilor bucurii ale vieții. Reține asta: Orice acțiune e mai bună decât nici o acțiune. Tu ce ai făcut astăzi pentru Visurile Tale?

          Despre dezvoltarea personală și filozofia succesului vorbim la evenimentele BRAIN+. Pentru a te înscrie la Workshop, completează acum FORMULARUL DE ÎNSCRIERE. Vei primi în scurt timp un mail de confirmare a disponibilității locului tău în sală sau vei fi înscris automat pe lista de așteptare în cazul în care la evenimentul ales nu mai sunt locuri disponibile momentan. 

Ne găsești și pe FACEBOOK și INSTAGRAM :)

BRAIN+ România: Excelența începe prin Noi!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.